Nagelhout, Rauwe ham

Wilt u verrast worden door ons uitgebreid assortiment streekproducten zoals rauwe ham en nagelhout?


Bij rauwehammen.nl proeft u de kwaliteit

Nagelhout is geen rauwe ham, maar is nog het meest te vergelijken met rookvlees. Het is een typisch streekproduct en wordt door Nederlandse slagers in het Oosten van Nederland gemaakt. Het rundvlees, afkomstig uit de bilspier van een twee- tot vierjarige koe, wordt met zout, vermengd met kruidnagel of nootmuskaat ingewreven en vervolgens maandenlang gedroogd aan de lucht.

De naam nagelhout verwijst naar de spijkers (nagels) op een plank waaraan het vlees vroeger hing te drogen bij boerenfamilies. Het is dus een echte Nederlandse traditie en het was toentertijd een zeer luxe broodbeleg. Gelukkig is dat verleden tijd. De prijs is nog steeds best hoog van nagelhout, maar voor iedereen te betalen. Bij www.rauwehammen.nl bestelt u alleen de beste kwaliteit. En u kunt nagelhout ook goed gebruiken voor carpaccio.


Wij brengen nagelhout en rauwe ham bij u tot in de keuken

Nagelhout heeft een eigen smaak die niet te vergelijken is met andere rauwe ham. Het wordt tegenwoordig nog slechts door twintig Nederlandse slagers in de Achterhoek, Twente en Salland gemaakt. Andere producten uit het assortiment van Rauwe Hammen die u online kunt bestellen:

  • Serranoham;
  • Parmaham;
  • Spinata Romana;
  • Jamon Iberico;
  • Chorizoworst;
  • Bresaola.


Bestel nu online die heerlijke rauwe ham en nagelhout!

Heeft u zin gekregen in overheerlijke vleeswaren? Bij  Rauwe Hammen bestelt u online en dat is erg gemakkelijk en snel te doen. Wilt u eerst meer informatie? Onze vakspecialisten zijn via ons klantenserviceformulier te bereiken.