Tapashapjes, Jamon iberico pata negra

Jamon Iberico, ‘Pata Negra’


Niet zomaar een tapashapje

De Jamon Ibérico ‘Pata Negra’ is de naam die Spanjaarden geven aan dit exclusieve tapashapje dat tot de beste rauwe hamsoort ter wereld gerekend wordt. Geproduceerd in Zuidwest-Spanje wordt deze ham officieel geclassificeerd in verschillende kwaliteiten. In het voorjaar krijgen de Ibérico varkens fris gras, in de zomer krijgen ze een combinatie van gerst en tarwe. In de herfst krijgen ze eikels, wat zorgt voor de karakteristieke smaak. De combinatie van veel beweging en het voedsel zorgt voor een nootachtige smaak en smaakvol vet. Het vlees wordt na de slachting in zeezout gelegd en nadien opgehangen om te drogen. Nadien laat men de hammen rijpen in ruimtes met een bepaalde microcultuur van schimmels. Dit alles zorgt voor de heerlijke en bijzondere smaak van Jamon Iberico, de Pata Negra. Bent u al aan het watertanden, of bent u benieuwd naar de smaak? Kijk snel op: Rauwehammen.nl !


Rauwe Hammen brengt de Patta Negra naar uw keuken

De bijzonder smaakvolle tapashapjes van Spanje doen ons genieten. De Jamon Ibérico Pata Negro kan gegeten worden als tapashapje, maar eet u het liefste zonder enige extra’s. De eigen smaak van deze ham is zo lekker en bijzonder dat u zich niet wilt laten afleiden door andere smaken. Behalve misschien door een droge, donkerrode wijn. In Spanje is de term Pata Negra intussen verboden en worden de volgende namen gegeven naar gelang de kwaliteit:

  • Jamón Ibérico de Cebo
  • Jamón Ibérico de Cebo Campo
  • Jamón Ibérico de Recebo
  • Jamón Ibérico de Bellota  (de beste)


Geniet snel van de heerlijke smaak!

Heeft u zin gekregen in smakelijke tapashapjes? Haal dan Patta Negra bij Rauwe Hammen. De ham komt uit verschillende landen, is er in verschillende smaken en tegen gevarieerde prijzen. Er is voor elk wat wils. Heeft u vragen? Onze vakspecialisten beantwoorden ze graag via ons klantenserviceformulier